Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi

Misyon-Vizyon

Misyon

Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi, ülkemizde Balkanlar ve Ege araştırmalarının gelişimine katkı sağlayan, yenilik odaklı, katılımcı ve paylaşımcı, bilimsel ve etik değerlere bağlı bir kurumdur.  Merkezimiz Balkanlar ve Ege konusunda dil, tarih, edebiyat, ekonomi, kültür, sanat, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda sempozyum, panel, seminer, konferans, araştırma, proje ve yayın faaliyetleri yürütmekte ve bu tür akademik faaliyetleri desteklemektedir. Merkezimiz, paydaşları ile birlikte Balkanlar ve Ege konusundaki gelişmelere ışık tutmayı ve öğrencilerimize ve araştırmacılara Balkanlar ve Ege konusunda rehberlik etmeyi prensip olarak benimsemiştir. Ayrıca, Yüksek Öğretimde uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda üniversitemizin Balkan ülkelerinde tanıtımına büyük önem vermektedir. Merkezimiz kuruluşundan bu yana Balkan ülkelerindeki üniversitelerle karşılıklı araştırma ve iş birliği imkanlarının geliştirilmesine katkı sunmaktadır ve Balkan Üniversiteler Birliği ve Trakya Üniversiteler Birliği toplantılarında üniversitemizi temsil eden başlıca kurumlardan biridir.

Vizyon

Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi, araştırma, proje ve akademik etkinliklerle Türkiye’de Balkanlar ve Ege araştırmaları konusunda öncü kurumlardan biri olmayı hedeflemekte ve ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tanınan bir araştırma merkezi olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, ülkemizde Balkanoloji alanının tanınmasına ve ayrı bir bilim dalı olarak kabul edilmesine katkı sunmayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin Yüksek Öğretimde uluslararasılaşma hedefleri bağlamında üniversitemizde okuyan Balkan uyruklu öğrencilerin sayısını arttırmak ve bu alanda Balkanlarda farkındalık yaratmak vizyonuna sahiptir.