Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa Paneli

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) kapsamında üniversitemiz ev sahipliğinde Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin organize ettiği Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa Paneli 13 Aralık 2018 tarihinde Troia Kültür Merkezi'nde saat 14.00'de gerçekleştirilecektir.

Moderatörlüğünü merkez müdürümüz ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşkın Koyuncu'nun yapacağı panele Prof. Dr. Feridun M. Emecen (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi), Prof. Dr. Levent Kayapınar (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi) ve Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın (Trakya Üniversitesi) panelist olarak katılacaklardır. Türk ve Bizans kaynaklarına dayalık olarak Osmanlıların Rumeli'ye geçişi, Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın hayatı, faaliyetleri ve ölümünün değerlendirileceği panele bütün öğrencilerimiz ve ilgilenenler davetlidir.

Moderatör
Doç. Dr. Aşkın KOYUNCU

Panelistler
Prof. Dr. Feridun M. EMECEN (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi), "Gazi Süleyman Paşa’nın Faaliyetleri Hakkında Bazı Meseleler"
Prof. Dr. Levent KAYAPINAR (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi), "Bizans Kaynakları Gözü ile Gazi Süleyman Paşa"
Dr. Öğretim Üyesi Veysi AKIN (Trakya Üniversitesi), "Gazi Süleyman Paşa’nın Ölümü ve Türbesi"

13 Aralık 2018, Troia Kültür Merkezi, Saat 14.00.