Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Tetova Devlet Üniversitesi ile işbirliği toplantısı yapıldı.

Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Tetova Devlet Üniversitesi arasında işbirliği toplantısı yapıldı.

Merkez Müdürümüz Prof.Dr. Aşkın Koyuncu ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında akademik iş birliği imkanlarının geliştirilmesi ve çeşitli araştırma projeleri üzerinde görüşmelerde bulunmak üzere Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi’nin davetlisi olarak 21-24 Aralık 2022 Üsküp ve Tetova’da temaslarda bulundular. Görüşmelerde “19. Yüzyılın İlk Yarısında Tetova Kazasında Nüfus ve Demografik Yapı” başlıklı proje masaya yatırıldı.

Merkez müdürümüz ve beraberindeki heyet 22 Aralık 2022 Perşembe günü Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kushtrim Ahmeti ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reshat Qahili’yi makamında ziyaret ettiler. Toplantıya Şarkiyat Bölüm Başkanı Adnan İsmaili de katıldı. Yapılan görüşmelerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasında akademik iş birliği imkanlarının geliştirilmesi, Osmanlıca öğrenimi için üniversitemiz Tarih Anabilim Dalına Yüksek Lisans öğrencisi gönderilmesi ve Tetova nüfus projesi hakkında görüşmelerde bulundular.

23 Aralık 2022 Cuma günü Üsküp’te Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi’nin Kültür Bakanlığı çalışma ofisinde gerçekleştirilen görüşmelerde üniversitemizi temsilen merkez müdürümüz Prof.Dr. Aşkın Koyuncu (Proje Koordinatörü) dışında Prof. Dr. Ali Sönmez (Araştırmacı), Öğr. Gör. Dr. Mustafa Mesut Özekmekçi (Araştırmacı), Öğr. Gör. Hüseyin Türkseven (Araştırmacı) ve Ziya Arnavutoğlu (Araştırmacı) hazır bulundular.