ÇOMÜ-IBU arasında Disiplinlerarası Balkan Araştırmaları Ortak Yüksek Lisans ve Doktora Programı Protokolü imzalandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında Disiplinlerarası Balkan Araştırmaları Ortak Yüksek Lisans ve Doktora Programı açılması konusunda protokol imzalandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer ile Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi rektörü Prof.Dr. İsmail Kocayusufoğlu arasında Disiplinlerarası Balkan Araştırmaları Ortak Yüksek Lisans ve Doktora Programı açılması için 31.03.2018 tarihinde bir protokol imzalandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Şerif Korkmaz, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Sönmez ve ÇOBİLTUM Müdürü Doç.Dr. Ayhan Oral  ile Uluslararası Balkan Üniversitesi rektör yardımcısı Doç.Dr. Şener Bilalli'nin ortak çalışması sonucunda hazırlanan protokol, YÖK'ün onayından geçmesi halinde bu alanda ülkemizdeki ilk Uluslararası Ortak Yüksek Lisans ve Doktora Programı olma özelliği taşıyacaktır.