Balkan Üniversiteler Birliği 5. Yıllık Konferansı Selanik'de yapıldı.

Üniversitemizin de üyesi bulunduğu Balkan Üniversiteler Birliği'nin 5. Yıllık Konferansı 16-18 Nisan 2019 tarihlerinde Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde Selanik'de yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin de üyesi bulunduğu  Balkan Üniversiteler Birliği 5. Yıllık Konferansı, 16-18 Nisan 2019 tarihlerinde Aristoteles Üniversitesi evsahipliğinde Selanik'de yapıldı. Toplantıya üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ve Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu katıldı.

Uluslararası Balkan Üniversiteler Birliği 5. Yıllık Konferansı’nda, “Uluslararası Akreditasyon ve Yüksek Öğretimde Kalite Güvencesi”, "Balkan Araştırmalarının Durumu", "Avrupa Akademik ve Araştırma Ağı", “Tarım ve Ormancılıkta Modern Yaklaşımlar”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Avrupa”, “Üniversitelerin Yerel ve Bölgesel Ekonomilerdeki Etkileri” vb konular ele alındı. Ayrıca, birliğe katılımak isteyen onbir yeni üniversitenin başvuruları değerlendirildi. Ayrıca, Balkan Üniversiteler Birliği’nin Resmi Senedi, Rektörler Komitesi tarafından Selanik’te Aristo Üniversitesi'nde düzenlenen törenle imzalandı. Balkan Üniversiteler Birliği'nin bir sonraki toplantısı Bükreş Üniversitesi evsahipliğinde Romanya'da gerçekleştirilecek.